Lifestyle

Passief inkomen | Investeren in crowdfunding.

Passief inkomen | Investeren in crowdfunding.

Ik ben geen financieel expert, ik raad iedereen derhalve aan voorzichtig te zijn met beleggingen of de hulp van een expert in te schakelen

Er blijken diverse crowdfunding platformen te zijn waar je kleine bedragen kunt lenen aan bijvoorbeeld MKB-ers en zzp-ers tegen een rente. Ok er zitten zeker risico’s aan vast en ik ben om zijn zachts gezegd bijzonder behoudend. Het is iets wat in ieder geval meer rendement dan geld op de bank zetten. Het hoeft niet te gaan om enorme bedragen. Het doe is het opbouwen van een inkomen uit passief inkomen. Om heel eerlijk te zijn. Ik had dit heel graag geweten als iemand die net van school kwam. Waarschijnlijk had ik dan nu met pensioen kunnen gaan. Helaas had ik geen mensen om me heen die me op dit pad gebracht hebben. Daar je nooit te oud bent om ergens aan te beginnen. Zie hier. Een paar maanden geleden ben ik me gaan verdiepen in de verschillende mogelijk heden.

De eerste stap ik ik neem is ca € 50,- van mijn inkomen uit werk per maand  in dit potje ga stoppen. en de inkomsten uit mijn overige projecten

Hoe werken de crowdfund platformen?  Dat varieert per platform. Ik zal de platformen waar ik tot nu toe mee aan de gang gegaan ben proberen uit te leggen.

De platformen die ik getest heb en die tot nu toe betrouwbaar blijken in hun uitbetalingen.

Lenderspender

Lender Spender | resultaat tot nu toe 4.2 % rente

Bij dit platform betaal je een x bedrag en zij investeren dit in verschillende bedrijven. je hoeft hier zelf weinig voor te doen (je hebt ook geen inspraak in waarin je geld belegd wordt) Gemiddeld wordt geld voor een periode van 60 maanden van je geleend. Je krijgt iedere maand een aflossing en de rente overgemaakt op je rekening. je kunt er bij Lender Spender er ook voor kiezen je geld direct weer te investeren waardoor je kapitaal stil zwijgend groeit. je hoeft bij dit platform niet in de gaten te houden dat je weer moet/wilt investeren omdat het terugbetaald is

 

fc-logo (1)

Funding Circle | resultaat tot nu toe nog onbekend. 

Bij dit platform betaal kies je zelf voor het project waarin je wilt investeren en voor hoeveel (minimum € 100,-) en dan geef je akkoord voor een automatische incasso voor het bedrag waarvoor je je hebt ingeschreven. (persoonlijk heeft betaling via Ideal de voorkeur). Het bedrag wordt afgeschreven als er voldoende investeerders gevonden zijn.    Bij Funding Circle moet je zelf opnieuw investeren als je dat wilt om je redement te behouden.

geld voor elkaar

Geld voor elkaar | resultaat tot nu toe 6.25 % rente

Bij dit platform betaal kies je zelf voor het project waarin je wilt investeren en het bedrag wat je wilt investeren op het moment dat er genoeg investeerders zijn krijg je per mail een verzoek tot een bankovermaking. Iets meer werk en je moet je mail in de gaten houden(persoonlijk heeft betaling via Ideal de voorkeur). Het bedrag wordt afgeschreven als er voldoende investeerders gevonden zijn.  Mijn ervaring is dat de betalingen keuring gedaan worden en als er een kinkje in de kabel van een project zit wordt dit helder gecommuniceerd.

Bij Geld voor elkaar  moet je zelf opnieuw investeren als je dat wilt om je redement te behouden.  Het is soms druk met investeerders dus het is niet altijd mogelijk in projecten te investeren. Gewoon een kwestie van in de gaten houden

 1 thought on “Passief inkomen | Investeren in crowdfunding.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *